MESTRES, RENOVACIÓ I AVANTGUARDA PEDAGÒGICA A CATALUNYA

Bajar MESTRES, RENOVACIÓ I AVANTGUARDA PEDAGÒGICA A CATALUNYA PDF

Haz llegado aquí porque quieres descargar MESTRES, RENOVACIÓ I AVANTGUARDA PEDAGÒGICA A CATALUNYA en PDF gratis y en español. Para ello, sólo debes cliquear en el enlace.

Sinopsis de MESTRES, RENOVACIO I AVANTGUARDA PEDAGOGICA A CATALUNYA

Aquest assaig fa un recorregut per la historia de l’educació a Catalunya. Es tracta d’un viatge pedagogic que s’inicia en els moments mes «heroics» del segle XIX i estudia el proces de lluita, modernització i progres dels mestres que van desenvolupar una gran tasca educativa tant a les escoles de les ciutats, com a les escoles rurals. L’autor fa un repàs sobre quines eren les característiques de les escoles independents com ho foren les escoles laiques, l’Escola Moderna, l’escola dels ateneus, l’escola neutra i l’escola racionalista. Analitza les escoles que basaven el seu component pedagogic en el catalanisme (com l’Escola Sant Jordi o l’Escola del Districte II de Barcelona). L’assaig tambe fa relato a les iniciatives dels grans pedagogs catalans tant a les escoles pilot, les racionalistes o les del Patronat Escolar, com Francesc Ferrer i Guàrdia, Jeroni Estrany, Joan Bardina, Pere Vila, Alexandre Galí, Artur Martorell, Josep Palau i Margen, Manuel Ainaud, Eladi Homs, Josep Parunella, Frederic Godàs, Pere Verges, Rosa Sensat… entre molts altres.
Ver más

FERRAN AISA
Ferran Aisa i Pàmpols (Barcelona), col•labora habitualment al diari Avui, i ha fet de documentalista d’exposicions i de libretista de documentals. És autor d’Una Història de Barcelona, Ateneu Enciclopèdic Popular, 1902-1999, (Virus, 2000), Premi Ciutat de Barcelona d’Història-2000. Joan Salvat-Papasseit, l’home entusiasta (Virus, 2002). Camins utòpics, Barcelona, 1868-1888 (Edicions de 1984, 2004). El laberint roig, V. Colomer i J. Maurín, mestres i revolucionaris (Pagès Editors, 2005). La civilización anarquista a Catalunya (Edicions de 1984, 2006). Ha participat en els llibres col•lectius: Barcelona refractaria (Octaedro, 2003) i Salvador Dalí i Federico García Lorca, la persistència de la memòria (Viena, 2004). També és autor dels reculls poètics La Rambla del Raval (Emboscall, 2003) i Calidoscopi (Emboscall, 2005).
Ver ficha del autor

Tapa del libro
mestres, renovacio i avantguarda pedagogica a catalunya-ferran aisa-9788492440139

Sobre el archivo:

  • Visitas: 1787
  • Descargas del fichero: 821
  • Tamaño del fichero: 896KB
  • Formatos para descarga: pdf epub mobi kindle

Géneros:

Psicología y Pedagogía

Pedagogía

Historia y filosofía de la educación

Ver más libros de esta categoría > libros de pedagogía

Datos del título seleccionado

«MESTRES, RENOVACIÓ I AVANTGUARDA PEDAGÒGICA A CATALUNYA gratis»